BABS

 Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand

 

 

 

 

 

 

 

Als je gaat trouwen dan heb je de ‘intentie’ de rest van je leven met elkaar door te brengen. Een beslissing die niet over één nacht ijs gaat en die je graag met dierbaren deelt. Groot, klein het is jullie keuze, maar één ding is zeker, je wilt dat het een mooie dag wordt en daar hoort een mooi verhaal bij.

Als BABS (Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand) kan ik mijn steentje bijdragen iets moois en unieks van jullie huwelijksdag te maken. Een op jullie toegespitst verhaal, met humor, maar waar ook ruimte is voor eventueel verdrietige herinneringen. Alle kanten kunnen jullie met mij op, jullie geven aan, ik creëer.

Ik ben aangesloten bij de Gemeente Kaag & Braassem, maar omdat ik beëdigd ben voor het hele land ben ik, met veel plezier, als freelance gastambtenaar inzetbaar.

WERKWIJZE
Als jullie besluiten mij als jullie BABS in te zetten, dan nodig ik jullie graag uit voor een eerste gesprek van ongeveer een uur bij mij aan de ‘keukentafel’ om te kijken of we voldoen aan elkaars verwachtingen.

Als we besluiten met elkaar door te gaan, dan is het tweede gesprek 2 à 3 weken voor de geplande huwelijksdatum bij jullie thuis. Voor die tijd krijgen jullie van mij via de mail een vragenlijst toegestuurd. Het tweede gesprek duurt ongeveer twee uur. Ik vind het prettig jullie in je eigen omgeving te zien, dat maakt het plaatje voor mijn verhaal compleet! De derde keer dat we elkaar dan weer zien is op de dag zelf!!

MOGELIJKHEDEN TIJDENS DE CEREMONIE
Tegenwoordig is er héél veel mogelijk tijdens een burgerlijk huwelijk. Naast het officiële gedeelte en mijn verhaal is er ruimte – of kunnen we ruimte maken – voor muziek, een woord van familie, getuigen en/of vrienden. Ook kinderen kunnen en mogen een belangrijke rol in de ceremonie spelen. Ik ben daar zeer flexibel in. Hebben jullie ideeën, willen jullie met mij brainstormen , ik vind het leuk om met jullie tot creatieve oplossingen te komen. Alles kan, niets moet…

Zoals ik al schreef in mijn introductie hebben jullie aan mij een BABS die verder gaat dan ‘een leuk praatje’. Wat is voor jullie belangrijk? Waar worden jullie vrolijk van,? Hoe haal je het beste in elkaar naar boven? Dit zijn maar een paar van de vele vragen die jullie in de voorbereiding kunnen verwachten. Maar ook een individueel verhaal over jullie leven, van geboorte tot aan nu, is een onderdeel van de ceremonie. Jullie en de gasten krijgen een totaal op maat gemaakt verhaal! De ceremonie duurt dan ook langer dan de standaard tijd die bij een burgerlijk huwelijk wordt uitgetrokken. De diverse gemeentes hanteren een tijd tussen de 20 en 30 minuten, mijn speech duurt een klein uur.

Het allerbelangrijkste is dat jullie je prettig voelen en ik zal daar alles aan doen dat te bewerkstelligen.

LOCATIE MOGELIJKHEDEN
Vroeger was het gemeentehuis ‘de’ locatie waar een burgerlijk huwelijk werd voltrokken. Tegenwoordig zijn er vele prachtige plekjes om te trouwen. Heb je ideeën, wensen, verwachtingen, informeren kan altijd. Strand, duinen, eigen tuin, bergen, buitenland, skipiste… ik kom ook.

NIET GETROUWD?
Zijn jullie niet getrouwd maar vinden jullie het leuk om een keer op geheel ludieke wijze toegesproken te worden op een verrassende locatie? Met elkaar komen we tot mooie oplossingen.

AL GETROUWD 5, 10, 12½, 13, 25 of 100 jaar?
Zijn jullie al getrouwd, maar zouden jullie de ceremonie opnieuw willen beleven, tijdens een feest, een diner of b.v. een familieweekend, ik bruis van de ideeën.

TARIEF
785 euro exclusief reis- en verblijfkosten

 

Partner bij Kasteel Keukenhof